Välkommen

Ki-Aikido?

Klubben

Träning & avgifter

Kurser

Nybörjare

Filmer & bilder

Kontakt

LänkarEnglish
Om Ki-Aikido | Om träningen | Nybörjarkurser | Kontakt
Om träningen

Träningen görs barfota på mjuka mattor och består bl a av uppvärmningsövningar, teknik och fallövningar, koordinationstester, meditations- och andningsövningar.

Ibland tränar vi även en massagemetod - Kiatsu - speciell för Ki-Aikidon. I Ki-Aikido finns bara försvarstekniker och de bygger alla på mjuka rörelser som syftar till att oskadliggöra en motståndare utan att skada denne.

Dessutom tränar man också med vapnen tanto (träkniv), bokken (träsvärd) och jo (träkäpp) för att ytterligare utveckla sin förståelse för Aikidons principer.

Nybörjarträningen
För att kunna börja den egentliga träningen behöver man först lära sig grunderna. Till en början kanske det känns som om allt går runt och att man inte utvecklas alls. Men sanningen är den att man lär sig väldigt mycket. Fast det är bara om man har tålamodet att fortsätta ett tag som man kommer att upptäcka hur mycket man har lärt sig.

När man har tränat ett tag så kan man börja utföra allt fler tekniker allt snabbare och bättre och då kommer man att märka att Ki-Aikido också är konditions- och muskelträning.

Budoetikett
Ta gärna ett titt på vår sida om budoetikett för Ki no Kenkyukai Göteborg.